Down and Up
Door: Anjo Schuite
Blijf op de hoogte en volg Stichting
22 September 2018 | Zambia, Chipata
Ik ging, weggebracht door Yvonne, met veel hoop, vertrouwen en motivatie naar Schiphol. Even wat eten en een Whatsapp van de bisschop dat hij pas zondagavond ons kon ontmoeten in Lusaka, terwijl hij weet dat wij er dan niet meer zijn. Dan ga je niet lekker aan een week beginnen om onze sponsor te overtuigen dat er wel veel commitment is voor ons Hospice. Het thuisfront heeft het voor ons op zich genomen en ik heb lekker geslapen. Net voor Nairobi en het oppikken van Robert een mooie zonsopgang(zie foto) en daarna nog een heerlijk ontbijt (foto). Gebruikelijk douanegedoe en dan aan de slag naar Gerda. Een zeer gedreven Nederlandse met een mooi solar bedrijf die er al 18 jaar woont. Ook zij gaat gewoon door, wat er ook gebeurt. Dan een nieuwe aannemer onder de loep met zijn tweeën: techniek en commitment. Zij komen woensdag naar Chipata om de bouw tot nu toe te bekijken en of zij het willen afbouwen. (600 km!!! voor een kijkje van max 2 uur). (foto) Een opsteker voor het geval wij contracten gaan beëindigen. Zij gaven ook veel tips hoe de gebruiken zijn om de gemeenschap waar je bouwt te motiveren een wezenlijke bijdrage te laten hebben. Iets wat wij van het Bisdom hadden verwacht. Even kijken of het ons deze week nog lukt. Nu onze laatste meeting met Nkuruma (NL government relation). Lekker dagje dus. Proost met Zambia's biertje.