Down and Up - Reisverslag uit Chipata, Zambia van Stichting Chipata - WaarBenJij.nu Down and Up - Reisverslag uit Chipata, Zambia van Stichting Chipata - WaarBenJij.nu

Down and Up

Door: Anjo Schuite

Blijf op de hoogte en volg Stichting

22 September 2018 | Zambia, Chipata

Ik ging, weggebracht door Yvonne, met veel hoop, vertrouwen en motivatie naar Schiphol. Even wat eten en een Whatsapp van de bisschop dat hij pas zondagavond ons kon ontmoeten in Lusaka, terwijl hij weet dat wij er dan niet meer zijn. Dan ga je niet lekker aan een week beginnen om onze sponsor te overtuigen dat er wel veel commitment is voor ons Hospice. Het thuisfront heeft het voor ons op zich genomen en ik heb lekker geslapen. Net voor Nairobi en het oppikken van Robert een mooie zonsopgang(zie foto) en daarna nog een heerlijk ontbijt (foto). Gebruikelijk douanegedoe en dan aan de slag naar Gerda. Een zeer gedreven Nederlandse met een mooi solar bedrijf die er al 18 jaar woont. Ook zij gaat gewoon door, wat er ook gebeurt. Dan een nieuwe aannemer onder de loep met zijn tweeën: techniek en commitment. Zij komen woensdag naar Chipata om de bouw tot nu toe te bekijken en of zij het willen afbouwen. (600 km!!! voor een kijkje van max 2 uur). (foto) Een opsteker voor het geval wij contracten gaan beëindigen. Zij gaven ook veel tips hoe de gebruiken zijn om de gemeenschap waar je bouwt te motiveren een wezenlijke bijdrage te laten hebben. Iets wat wij van het Bisdom hadden verwacht. Even kijken of het ons deze week nog lukt. Nu onze laatste meeting met Nkuruma (NL government relation). Lekker dagje dus. Proost met Zambia's biertje.

• 22 September 2018 - 16:42

Yvonne:

Hi Robert en Anjo!
    Tussen alle meetings door toch nog een veslag, fijn!!!
    Wat jammer dat een ontmoeting met de bischop zo moeilijk is.
    Maar als het aan jullie ligt kunnen wij thuisblijvers nog wel een en ander verwachten, denk ik.
    Go for it, mannen!!!!

Liefs, Yvonne

Stichting

Kleine stichting met grootse plannen. Samen met de bewoners in de regio Chipata in Zambia een school op gang houden met nu 382 kinderen die wees zijn of waarvan een ouder is overleden. Daarnaast een uniek ontwerp van een Hospice bouwen: energie neutraal, self-supprting en slechts 1 nurse nodig per shift om 24 terminale patienten te verzorgen.

Actief sinds 02 Juli 2013